Met uw partner een huis kopen

Wanneer u samen met uw partner een woning aanschaft, is het van groot belang om duidelijke afspraken te maken. Dit kan middels een samenlevingscontract of, afhankelijk van uw relatievorm, via partnerschapsvoorwaarden of huwelijkse voorwaarden.

Enkele belangrijke punten om afspraken over te maken zijn:

  • De verdeling van de inboedel mocht de relatie eindigen;
  • De verdeling van de hypotheekbetalingen tussen partners;
  • De bijdrage van elk in het eigen vermogen bij de aankoop van de woning.

Wat gebeurt er bij overlijden?

Wettelijk gezien, wordt de woning automatisch eigendom van de overlevende partner bij overlijden, maar dit geldt enkel voor gehuwden of geregistreerde partners. Voor samenwonende partners zonder deze formele banden is een testament noodzakelijk om te zorgen dat de woning naar de gewenste partner overgaat na overlijden.

Voor alleenstaanden vererft de woning volgens de wet aan de wettelijke erfgenamen. Indien u specifieke wensen heeft over wie uw woning erft, is het opstellen van een testament essentieel.

Hoe kunnen wij u hierbij helpen?

Bij 026 Notariaat begrijpen we het belang van deze zaken en staan we klaar om u te begeleiden bij het opstellen van de benodigde documentatie. Of het nu gaat om een samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden, of een testament, ons team van experts biedt u de nodige ondersteuning en advies. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Samen zorgen we ervoor dat uw wensen duidelijk vastgelegd worden en dat u met een gerust hart de toekomst tegemoet kunt zien.

Zorg voor zekerheid en gemoedsrust in uw relatie en toekomstplannen.

Neem vandaag nog contact op met 026 Notariaat voor professionele ondersteuning bij het opstellen van uw samenlevingscontract, partnerschaps- of huwelijkse voorwaarden, en testament.