Familie & relaties

Staat u op het punt om belangrijke stappen te zetten binnen uw familie en relaties, zoals het regelen van een samenlevingscontract, het opstellen van een testament of het navigeren door de complexiteit van erfrecht?

Bekijk onderstaande onderwerpen.

Welkom op de pagina Familie & Relaties van 026 Notariaat, waar we u begeleiden door de verschillende stappen en keuzes die komen kijken bij het vormgeven van uw persoonlijke relaties. Of u nu besluit om samen verder te gaan, te trouwen, een geregistreerd partnerschap aan te gaan, (komma hiervoor weghalen) of samen te wonen, wij staan klaar om u te adviseren over de beste opties voor uw situatie.

Onze expertise omvat de beperkte gemeenschap van goederen, het opstellen van samenlevingscontracten, huwelijkse voorwaarden, (komma hiervoor weghalen) en de unieke overwegingen voor internationale relaties. We bieden heldere vergelijkingen tussen de verschillende mogelijkheden (hiervoor komma toevoegen achter t woord “mogelijkheden”) zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken. Daarnaast delen we inzichten over hoe anderen hun keuzes hebben gemaakt, zodat u kunt leren van hun ervaringen.

Samen verder

Geregistreerd partnerschap

Samen verder als geregistreerde partners. Als u niet wilt trouwen maar toch uw relatie officieel wilt maken, kunt u kiezen voor geregistreerd partnerschap.

Trouwen

Samen verder gaan en trouwen. De meeste mensen in Nederland kiezen hiervoor als ze hun relatie officieel willen maken. Door te trouwen regelt de wet automatisch een aantal zaken voor u.

Samenwonen

Een spannend moment: samen verder in één huis. Een drukke tijd, met verhuizen, klussen, regelen en aanschaffen van spullen. Maar wist je dat de wet niets heeft geregeld voor samenwoners?

Testament

Wat u in een testament kunt regelen voor uw partner

In een testament kunt u bepalingen opnemen die uw partner een betere (financiële) positie geven, bijvoorbeeld ten opzichte van uw kinderen. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw partner in het huis kan blijven wonen.

Executeur benoemen

U benoemt iemand tot executeur in uw testament. Dat kan iedereen zijn: een familielid, een goede vriend of een notaris. U kunt ook meerdere executeurs aanwijzen. Een executeur heeft volgens de wet een aantal taken. Wat er van de executeur wordt verwacht, hangt af van het testament.

Testament

In uw testament legt u vast wat er met uw geld, huis, bezittingen en schulden moet gebeuren na uw overlijden. Is er geen testament, of zijn de in het testament aangewezen erfgenamen en hun kinderen overleden, dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn.

Levenstestament

In een levenstestament legt u vast wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als u dit zelf niet meer kunt.

Bij overlijden

No data was found